Dag 15 - Terug naar Nederland
28 juli 2024 - Vancouver International Airport, Canada
Vannacht was het feestavond in Whistler en dat was duidelijk te horen, veel mensen nog laat op straat, veel herrie, muziek en gezelligheid, leuk toch? Ik dacht nog even dat Nick en Sem 's avonds nog de gezelligheid op gingen zoeken in de village maar zover ik weet waren ze vannacht gewoon thuis gebleven.
Vanochtend toch maar vroeg opgestaan want dit was de laatste mogelijk om een beer te zien. Iets na 06:00 uur wederom een stuk langs de golfbaan gewandeld maar helemaal niets wat op een beer leek. Wel een lief klein eekhoorntje maar meer dan dat was het niet, helaas. Van meerdere hadden we al gehoord dat de weken vóór onze aankomst het best warm was in deze omgeving en dat de beren veel de schaduw in de bossen opzoeken en vanwege hun donkere vacht nauwelijks buiten de bossen te zien zijn. Nou dat laatste kunnen we bevestigen.
Mezelf maar getrakteerd op een beker koffie van de Starbucks en weer naar het appartement.
San had niet best geslapen en van de wond heeft ze best veel last. Na het ontbijt de koffers ingepakt, de auto volgeladen en hadden alle tijd om naar het vliegveld van Vancouver te rijden, onderweg zouden we nog stoppen in Lynn Canyon Park om de tijd te overbruggen. Onverwachts kwamen we in een file terecht en toen we bij Lynn Canyon Park aankwamen waren alle parkeerplaatsen vol. Het had geen zin om de auto verderop te parkeren en een eind te lopen want San kon geen lange afstanden lopen. Dan maar ergens een hapje eten in een kleine shopping mall verderop. We moesten goed eten want daarna zou het wel een tijdje duren voordat we (in het vliegtuig) ons avondeten zouden krijgen. Nick en Sem uiteraard een heerlijke hamburger met friet, de laatste in Canada. Na de lunch hadden we in eerste instantie gedacht om bij een volgende mall te stoppen en wat te shoppen maar Vancouver is best groot en veel verkeerslichten wat uiteindelijk er op neer zou komen dat we 20 minuten konden shoppen, dat was niet te doen. Dus in 1 rechte lijn (ook met verkeerslichten) naar de airport gereden en daar de tijd doorgebracht. Auto bij Alamo afgeleverd, inchecken en door de douane/security heen en waren wij klaar voor vertrek.
Het is nu 20:00 in Vancouver en zitten in de Boeing terug naar Nederland. Eten in het vliegtuig is altijd wat behelpen maar was goed te doen, vooral de toetjes zijn meestal wel lekker.
Maandag de 29e rond 11:20 landden we op Schiphol en waren Michelle, Maaike en Douwe onderweg om Nick te verwelkomen (als verrassing) maar ze hadden heel veel file en waren later dan wij op Schiphol ;-)
En nu weer thuis even bijkomen van de vlucht en de wasmachine staat weer volop te draaien want Sem vertrekt morgen alweer naar Kreta.
Corina:29 juli 2024Welkom thuis en voor Sem een fijne vakantie!
Jacq:29 juli 2024Welkom thuis in ons mooie landje
Cindy-Joan:29 juli 2024Welkom thuis ! Nu heerlijk effe bijkomen na al die avonturen!! Leuk om met jullie "mee te reizen" op deze manier.