28 juli 2013 - Waterpret ♒

28 juli 2013 - Orlando (Florida), Verenigde Staten

Vanochtend stonden we op met een heerlijk zonnetje en de vooruitzichten waren goed tot redelijk en eind van de dag mogelijk onweer en bliksem, net als gisteren maar toen echt geen onweer en bliksem gezien.

Na de TV pastoor / dominee te hebben gezien op verschillende zenders (zal wel met het feit te maken hebben dat het zondag is?), een keer '1-800-call-a-prayer' te hebben gebeld, besloten we om naar Disney's Typhoon Lagoon te gaan, een waterpretpark voor het hele gezin, achteraf geen procent van gelogen.

Volgens de folder een zandstrand, het grootste golfslagbad ter wereld en zwemmen met echte haaien, wie wil dat nou niet?

Nadat we onze tas en badlakens hadden gelegd op het volledig kunstmatig aangelegd zandstrand waren Semmie en Nick al snel pleitte, samen naar een van de vele waterglijbanen.

Na het ochtend fruitje weggewerkt te hebben op het heerlijke zandstrand ontdekten we het golfslagbad, wat een ongelofelijke belevenis!

Een waanzinnig groot en ogenschijnlijk rustig tropisch zwembad met ontzettend veel mensen in het bad, allen wachten op die ene grote golf. Vanuit het niets verschijnt aan de andere kant van het zwembad een metershoge golf, ik schat zo'n 5 to 6 meter hoge golf en die sleurt echt iedereen mee, waanzinnig! Wat een bruut geweld.

Daarna doken Nick en ik de shark reef in, snorkel op en rustig dobberen tussen tropische vissen en kleine, ongevaarlijke, haaien, echt prachtig. Dacht even me midden in de opname van de film Finding Nemo te bevinden. Het was zo prachtig dat we nog een keer in de rij aansloten voor nog een snorkelsessie.

Het was inmiddels voedertijd en bestelden we allemaal een bak heerlijke friet.

Vervolgens lieten we ons rustig het park ronddobberen, je kon per opblaasband het hele park rond, ook weer zoiets briljants. Daarna weer op een opblaasband een andere glijbaan af en Nick en Semmie namen nog wat individuele glijbanen, hoog, hard en vooral snel....

Eind van de middag nog een aantal golven overwonnen in het golfslagbad totdat iedereen het bad werd uitgestuurd. Onweer en bliksem hingen boven ons hoofd en was het niet meer verantwoord in het bad te blijven. Inmiddels was het kwart voor zes en liep het park snel leeg. Eenmaal in de Dodge begon het inderdaad te regenen, onweren en vette bliksem knallers, we hebben het toch geweldig lang volgehouden in dit waterpark!

Terug in het resort heerlijk nasi gemaakt, helaas zonder sambal, zonder kroepoek en zonder die gebakken uitjes, maar na zo'n dag smaakte het best.

Morgenochtend inpakken en vertrekken we naar onze volgende bestemming.

Patrick

Ps, ik mis toch echt m'n kleine handig kekke Windows Netbook.....

1. Irma:
    29 juli 2013
    Goedemorgen allemaal, wat een ongelooflijke fantasische vakantie hebben jullie. En Pat vroeger namen we alleen een fotocamera mee.... Veel plezier!!